lördag 29 maj 2010

TVÅ KILO RABARBER

Jag råkade plocka med mig två kilo rabarber från en trädgård.


Saft och chutney fick det bli.



Rabarbersaft:

1,5 liter skuren rabarber
1 tvättad och skivad citron
några jordgubbar

kokas lagom länge i 2,5 liter vatten och slias sedan

varje avrunnen liter råsaft ska sedan bättras på med 500 gram socker,
(men man kan ta mindre om man vill)
kokas upp, skummas av och hälles på atamosköljda glasflaskor


Rabarberchutney:

500 gram rabarber
1 rödlök
några vitlöksklyftor
en chilifrukt
3/4 deciliter honung
2 msk rödvinsvinäger

skär grejerna och koka ihop dem i typ 20 minuter.
Häll i atamonsköljda glasburkar.





1 kommentar:

  1. Mumsigt! Älskar rabarber!

    Kram,
    Klara
    http://klarakling.blogg.se/

    SvaraRadera