onsdag 11 augusti 2010

ROM MED TOPF

Det är en besatthet, det här med skördandet. Såhär års blir det lite farligt, som ett beroende. Det finns ju så mycket jag vill plocka, safta, sylta, mosa.


Jag försummar mina vänner eftersom jag bara vill ut i skogen och plocka blåbär.


Jag struntar i att klippan är brant och björnbärsbusken är vass, jag balanserar på yttersta kanten för att nå de finaste bären.

Jag stannar i svampskogen och fortsätter plocka
fastän det redan blivit mörkt och jag inte riktigt vet var jag är.

Klättrar svindligt högt upp i körsbärsträdet, sträcker mig efter musslorna under de halaste stenarna. Ögonen slutar inte leta. Dör jag, så dör jag i en plockningsrelaterad olycka. Det är jag säker på!

Såhär kan man göra med bären man har plockat, med eller utan fara för liv och lem:

Varva frukt, bär, socker och rom. Se till att romen alltid står över frukten och bären, annars konserveras de inte. Fyll på burken med det som är moget just den här veckan.
När burken är full ska den stå i ca 3 veckor. Sedan kan man äta bären som efterrätt och dricka romen t.ex. i goda drinkar.

3 kommentarer:

  1. FRasen, där är ju sånt här alla matbloggare pysslar med. Jag är impad, bästa grejjerna finns ju här på prettopysselbloggen, alltid! :)

    SvaraRadera